SOP

نکاتی در مورد نحوه نگارشSOP

Statement of Purpose یا  Personal Statement  متن خلاصه ای از اهداف تحصیلی شماست که معمولا برای اپلای کردن در موسسات آکادمیک و تحقیقاتی لازم است . SOP در واقع متنی درباره اهداف شما، راه های مورد نظر شما براي رسيدن به آنها و كارهايی كه تا كنون براي رسيدن به آنها انجام داده ايد است.

SOP غالبا به عنوان معياری برای ارزيابی توانايی های دانشجوی متقاضی در زمينه نوع تفكر و تصميم گيری، توانايی تجزيه و تحليل، علايق، اهداف و چشم اندازهای وی است. در واقع SOP ميتواند به متقاضی كمك كند كه خودش را به به گروه پذیرش بشناساند. يك SOP كوتاه، واضح و حاوی بيان و اهداف مشخص ميتواند در جلب نظر ‍گروه پذيرش موثر باشد.  SOP  در واقع تنها بخش رزومه شماست كه منحصرا در اختيار خود شماست و فرصتی است تا مستقيما با گروه پذيرش صحبت كنيد و آنها را متقاعد نماييد كه شما را انتخاب نمايند.

اين متن (SOP) در دانشگاه هاي مختلف ممكن است تحت عناويني چون  Graduate School Essay، Letter of Intent، Letter of Intention،  Statement of Intent، Statement of Intention، Statement of Interest، Goals Statement،Personal Narrative و Application Essay عنوان گردد.

از بیانیه هدف (SOP) انتظار می رود به سؤالاتی از جمله سؤالات ذیل پاسخ دهد:
•    دلیل انتخاب دانشگاه/ مدرسه آموزش عالی انتخابی؛
•    برنامه های آینده کاری و آکادمیک شما
•    تأثیر برنامه یا دوره مورد نظر در آینده شما و اثبات لیاقت و شایستگی شما برای پذیرفته شدن در این دوره.

معمولا SoP در 1 تا 2 صفحه نوشته ميشود. براي نوشتن آن، بايد  علاقه خود به زمينه و رشته مورد نظر را نشان دهيد. ميتوانيد در اين زمينه از پروژه مشابهی كه قبلا انجام داده ايد صحبت كنيد و بيان كنيد كه چه چيزی را از آن فرا گرفته ايد.
نشان دهيد كه با دقت به تحصيلات آينده فكر كرده ايد، می دانيد كه قرار است به كجا برسيد و اعتماد به نفس لازم براي رسيدن به اهدافتان را داريد. گروه پذيرش را وادار كنيد كه شما را بپذيرند

پیش نیازهای نگارش بیانیه هدف (SOP)

1.     برای نگارش SOP صداقت و راستگویی را فراموش نکنید
2.    از بیان عبارات کلیشه ای و شعارهای تکراری جداً خودداری کنید! یک بیانیه هدف (SOP) خوب، مثل اثر انگشت شما منحصر به فرد و مخصوص شماست. لذا فضای کم SOP را با بیان جملات تکراری، جملات قصار بزرگان، فلسفه بافی، شعر، داستان نویسی شلوغ و متراکم نکنید و صرفاً به بیان جزئیات و آنچه لازم است بپردازید. SOP یک اثر ادبی نیست. لذا نباید از SOP انتظار جملات آهنگین و حماسی داشته باشید. چنین رویکردی اشتباه و نافرجام است.
3.    به هنگام نگارش SOP، سیر تحول فردی، تحصیلی و حرفه ای خود را از کودکی تا امروز و جایگاهی که در آن قرار دارید دنبال کنید و نکات و رویدادهای تعیین کننده را یادداشت کنید.

SOP  را می‌توانید به سه پاراگراف کلی تقسیم کنید:

1-    در پاراگراف اول در رابطه با پیشینه‌ی تحصیلی خود و علاقه خود نسبت به اینکه چرا این زمینه را برای تحصیل انتخاب کرده‌اید، توضیح دهید.
2-    در پاراگراف دوم می‌توانید راجع به افتخارات خود در زمینه های علمی و کارهایی که انجام داده اید، صحبت کنید.
3-    در پاراگراف سوم که پاراگراف هدف نامیده می‌شود باید به دقت بیان کنید که چرا می‌خواهید در رشته و زمینه‌ی مورد نظر ادامه تحصیل دهید و به نوعی زمینه تحصیلی پیشین خود و کارهایی که در طول مدت تحصیل و بعد از آن انجام داده‌اید به رشته و زمینه مورد انتخاب ارتباط دهید.

در پايان متن ميتوانيد پاراگراف كوتاهي درباره اينكه دوست داريد در خارج از زمينه حرفه ای تان، چه كاری را انجام دهيد بنويسيد اما تمركز متن را به هم نزنيد. تمام جملات به كار رفته بايد قوی باشند. متن را چند بار به دقت بخوانيد و از ديگران نيز درباره آن نظرخواهی كنيد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *